Bättre inomhusluft på kontoret

Bättre inomhusluft på kontoret

Tarkett har under decennier legat i framkant när det gäller golv som bidrar till en god inomhusluft. Inomhusluften påverkas av damm, fukt, koldioxidutsläpp, temperatur, ventilation och VOC (som står för lättflyktiga organiska ämnen). 

Hur material i byggnad och inredning bidrar till luftkvaliteten mäts i nivåer av VOC som avges från produkten när den används. Alla Tarketts textil- och vinylgolv har VOC-nivåer som ligger mellan 10 och 100 gånger lägre än de mest strikta standarder som finns globalt. Det är nivåer som ibland är så låga att de inte ens kan mätas.

I vissa kollektioner har denna förmåga tagits till sin spets. Desso Airmaster är textilgolv tillverkade av ett patenterat garn som kapslar in damm och partiklar ännu mer effektivt än vanliga textilgolv. Luftkvaliteten i ett rum med Desso AirMaster är upp till fyra gånger bättre än ett rum med andra textilgolv och kollektionen har därför blivit populär bland arkitekter som vill skapa lågallergenmiljöer. 

Läs mer om bättre inomhusluft

Desso Traverse picture
Textilgolv skapar en bättre inomhusmiljö

Ett textilgolv av hög kvalitet kapslar in damm och partiklar och håller kvar dem tills du dammsuger. De är också ljudreducerande och skapar en tystare miljö.

Desso Airmaster® - För en bättre inomhusluft
Desso Airmaster® - För en bättre inomhusluft

Luftkvalitén i ett rum inrett med AirMaster® är upp till fyra gånger bättre än ett rum med andra textilgolv.

Tarketts homogena iQ golv
Allt du behöver veta om Tarketts iQ golv

iQ är Tarketts välkända homogena plastgolv för offentlig miljö. Det håller högsta kvalitet och har många funktionella fördelar – utan att behöva ge avkall på...

Att välja golv till kontoret
Att välja golv till kontoret

Vad är skillnaden mellan olika golvtyper? Vad spelar materialval för roll för funktion? Hur inreder du hållbart i en kontorsmiljö som ständigt förändras?

Textilgolv för kontor
Textilgolv för kontor

Luftkvalitén i ett rum med textilgolv förbättras genom att textilgolvet drar åt sig damm och kemikalier från luften och håller kvar dem tills du dammsuger.

Rekommenderade produkter

Textilgolv - plattor

Här har vi samlat våra kollektioner av textila plattor från Desso. Desso, som är en del av Tarkett Group, har mer än 85 års erfarenhet av textila plattor i hög kvalitet.

Designgolv - LVT

När det kommer till våra LVT-golv är designmöjligheterna näst intill oändliga. Golven tillverkas i både plank- och plattformat i en mängd olika färger, mönster och kvalitéer.

Homogena plastgolv

I sjukhus- och skolkorridorer där mängder av människor och utrustning passerar dagligen utsätts golven för hårt slitage. Därför krävs ett golv som har en lång funktionell och estetisk hållbarhet.

Linoleumgolv

Linoleumgolv är ett klassiskt golv som är tillverkat av förnyelsebara råvaror som linolja, kork- och trämjöl. Vid tillverkning av linoleumgolv används dessutom harts, naturliga färgpigment och juteväv.