Att inreda med zoner

Att inreda med zoner

De flesta kontor behöver skapa vissa utrymmen som främjar samarbete och andra som främjar koncentration.
Idag finns också behovet att skapa möjlighet till fysiska avstånd. 

Golv kan användas till att bilda visuellt tydliga avgränsningar mellan olika aktivitetsytor. Gångstråk eller gränser mellan arbetsplatser och avdelningar kan skapas med samma golvtyp i olika nyans. Olika golvtyper kan kombineras efter funktion. Ett öppet kontorslandskap med trägolv ger ett vackert och lyxigt intryck. Mötesrum och sällskapsytor blir ombonade och akustiskt förbättrade med textilgolv. Gemensamma ytor som kök, badrum och omklädningsrum får både designhöjd och praktiska fördelar med ett iQ-golv. Genomtänkta entrélösningar ger både ett välkomnande intryck och en renare lokal.

Flera av Tarketts LVT- och textilkollektioner kan dessutom läggas med limfria installationsmetoder som enkelt kan ändras för framtida behov.  

Våra ”zon-smarta” kollektioner

Textilgolv - plattor

Här har vi samlat våra kollektioner av textila plattor från Desso. Desso, som är en del av Tarkett Group, har mer än 85 års erfarenhet av textila plattor i hög kvalitet. Desso blev det första golvföretag i världen att arbeta för en cirkulär ekonomi av tillverkning och återvinning som inte lämnar något avfall – en filosofi som konkretiseras med certifikatet Cradle to Cradle, eller vagga till vagga på svenska.

Du kanske också är intresserad av

Att välja golv till kontoret
Att välja golv till kontoret

Vad är skillnaden mellan olika golvtyper? Vad spelar materialval för roll för funktion? Hur inreder du hållbart i en kontorsmiljö som ständigt förändras?

Textilgolv för kontor
Textilgolv för kontor

Luftkvalitén i ett rum med textilgolv förbättras genom att textilgolvet drar åt sig damm och kemikalier från luften och håller kvar dem tills du dammsuger.