Linoleumgolv på kontor

Linoleumgolv på kontor

Linoleum består av naturliga ingredienser som linolja, korkmjöl, trämjöl, naturharts, juteväv och naturliga färgpigment. Det är ett slitstarkt material som är tyst att gå på vilket gör det väl lämpat för ett kontor. Är lokalerna stora, till exempel med många fönster, så kan det finnas behov av att tänka lite extra på ljudnivåerna. Då har vi kollektioner med en speciell akustikbaksida för en ännu tystare arbetsmiljö. Golvet sköts och underhålls med enkla städmetoder utan varken vax eller polish. 

På Tarkett kan vi erbjuda linoleumkollektioner för både golv och vägg. Välj bland mer än hundra golvfärger i sex olika mönster med olika designuttryck. LinoWall har brandklassificering Bs2-d0 och finns i 6 neutrala färger som enkelt matchas med golvmönstren.

De låga underhållskostnaderna och den långa livslängden ger en mycket god golvekonomi.

Våra linoleumgolv är Svanenmärkta och Cradle to Cradle-certifierade på nivån silver eller högre. De tillhör också Circular Collection som är samlingsnamnet för alla de kollektioner vi kan ta tillbaka och återvinna i vår egen anläggning. 

Läs mer om våra linoleumgolv i artiklarna nedan. 

LINOLEUM MED NY MATT YTA OCH MER FÄRG
Ny matt yta & mer färg | Linoleum för golv och vägg

Där, i den lilla staden Narni tillverkas Tarketts linoleumgolv enligt originalrecept sedan 1898. Här finns en gedigen kunskap, stolt hantverkstradition och framförallt en stor passion för linoleum.

Ny EPD för Tarketts Linoleum
Ny EPD för Tarketts linoleum – nu med klimatbesparing i A1-A3

En ny EPD (Environmental Product Declaration) har tagits fram för Tarketts linoleumgolv. EPD:n visar att Tarketts linoleum 2,5 mm har ett negativt koldioxidutsläpp under ”Cradle to Gate” dvs A1-A3.

återvinning av linoleumgolv
Återvinning av utrivna linoleumgolv

Nu blir vi först i Norden med att samla in utrivna linoleumgolv för att använda som råvara vid produktionen av nya golv

Återvinning av installationsspill linoleumgolv
Återvinning av installationsspill från linoleumgolv

Som första tillverkare i Norden samlar vi in installationsspill från linoleumgolv för att använda som råvara vid produktionen av nya golv