Ny matt yta & mer färg | Linoleum för golv och vägg

Ny matt yta & mer färg | Linoleum för golv och vägg

Linoleum med ny matt yta och mer färg

Linoleum tillverkas av naturliga råvaror och dess hållbara egenskaper gör det till ett inredningsmaterial med stark tillväxt.

Denna utveckling är något vi på Tarkett vill främja och nylanserar därför våra linoleumkollektioner. Samtliga har fått en ny matt ytbehandling samt att det tillkommer en rad nya naturinspirerade och varma färger. 

Alla Tarketts linoleumkollektioner kommer med ytbehandlingen xf2 som standard, ett UV-härdat skikt av polyuretan. Ytbehandlingen försluter ytan och gör den motståndskraftig mot smuts, repor och slitage. Ett golv behandlat med xf2 blir extremt lättstädat och behöver ingen polish, vaxning eller annan kemisk behandling under sin livstid, vilket sänker både golvets livscykelkostnad och ekologiska avtryck. Tarketts uppdaterade xf2 ger samtliga kollektioner en mattare yta som förstärker materialets naturliga känsla.

Linoleum tillverkas av naturliga råvaror och dess hållbara egenskaper gör det till ett inredningsmaterial med stark tillväxt.

Originale

Originale lanserades 2013 som en kollektion med naturliga istället för syntetiska pigment. Även ytbehandlingen, Essenza, hade ännu högre miljöprestanda än xf2 och kollektionen blev därför den första i världen att certifieras med Cradle to Cradle guld.

I nya Originale finns totalt 16 färger i naturinspirerade färger och subtila mönster. Ytbehandlingen har uppdaterats och nya Essenza+ har en ultramatt yta som befäster Originales naturliga egenskaper och utseende. Samtliga pigment i materialen är utvalda för att bli godkända för Cradle to Cradle guld. Originale kan också beställas med xf2, men är då certifierad till C2C silver. 

LinoWall i tio färger

LinoWall

LinoWall är det enda linoleum vars brandskydd gör materialet godkänt som väggmaterial. Paletten består av 10 färger i samma enfärgade design som golvkollektionen Etrusco. LinoWall kommer med ytbehandlingen xf2 vilket gör detta slitstarka väggmaterial både lätt att städa och underhålla. Kollektionen är certifierad till Cradle to Cradle silver. 

Övriga kollektioner:

Veneto - Klassisk marmorering. Det mest karaktäristiska linoleummönstret ytbehandlat med xf2. Mönsterbilden gör den särskilt lämplig i högtrafikerade miljöer, men är också lätt att kombinera med andra material i inredningen. Finns i 41 färger, varav 14 med 19 dB stegljudsdämpning. Ett urval av den klassiska Veneto-designen finns även tillgänglig med ytbehandlingen Essenza+ istället för xf2.  

Style Emme - Mjuk marmorering i 24 jordnära färger, varav 4 med stegljudsdämpning.

Style Elle - Randigt jaspémönster vilket ger golvet en känsla av riktning. Finns i 6 färger.

Etrusco - Enfärgad linoleum i 16 färger, varav 10 även finns tillgängliga som LinoWall.

Trentino - lLinoleummönster med accenter som ger riktning och djup. Finns i 3 olika färger.

Utöver standardsortimentet går samtliga färger och kollektioner att specialbeställa med 19 dB stegljudsdämpning.

Våra linoleumkollektioner

Du kanske också är intresserad av:

Ny EPD för Tarketts Linoleum
Ny EPD för Tarketts linoleum – nu med klimatbesparing i A1-A3

En ny EPD (Environmental Product Declaration) har tagits fram för Tarketts linoleumgolv. EPD:n visar att Tarketts linoleum 2,5 mm har ett negativt koldioxidutsläpp under ”Cradle to Gate” dvs A1-A3.

återvinning av linoleumgolv
Återvinning av utrivna linoleumgolv

Nu blir vi först i Norden med att samla in utrivna linoleumgolv för att använda som råvara vid produktionen av nya golv

Återvinning av installationsspill linoleumgolv
Återvinning av installationsspill från linoleumgolv

Som första tillverkare i Norden samlar vi in installationsspill från linoleumgolv för att använda som råvara vid produktionen av nya golv

Att inreda med naturmaterial
Att inreda med naturmaterial

Nästan alla ingredienser i Tarketts linoleum är naturliga råvaror som är förnybara eller som det inte råder brist på. Det är grunden till varför vår linoleum är ett så hållbart material.

Klassiska och moderna linoleummönster
Klassiska och moderna linoleummönster

Känslan av linoleum är att du rör vid ett naturmaterial. I dagens golv syns både designtradition och samtida ideal. Läs mer här.

Linoleum på förskolor, flygplatser och kontor
Linoleum på förskolor, flygplatser och kontor

Från slutet av 1800-talet fram till 1970-talet fyllde linoleum på många sätt den roll som plastgolv fyller idag. Funktionen i historiska linoleumgolv har uppgraderats för att möta dagens standard.

Gamla linoleumgolv blir ny råvara
Gamla linoleumgolv blir ny råvara

Med hjälp av insamlingssystemet ReStart Linoleum kan vi ta tillbaka gamla linoleumgolv och använda dem i tillverkningen.