Inspiration & referenser
Referenser - Nytt barnsjukhus
Det toppmoderna barnsjukhuset med Mumin-tema öppnades den 17 december 2018 i Helsingfors. Varje våning på sjukhuset är dekorerat med naturinspirerade motiv från Muminsagan. Bottenvåningen och källaren är illustrerade med havet som tema, nästa våning med djungel och dalar, på högre våningar är det berg och rymden som fått stå i fokus.
Support
Avslutningslister, nivålister, t-profillister, trappnoslister, socklar, mm.
Det är de små detaljerna som gör det! Trägolv behöver expandera. Trägolv, som är ett levande material, behöver ett expansionsutrymme för att kunna röra sig i växlande luftfuktighet. Lämna därför alltid ett mellanrum (rörelsefog) på 1,5 mm per breddmeter golv eller minimum 8-10 mm mellan golv och vägg eller golv och trösklar, rör, trappor, anslutningar till spiselhällar och stengolv. Rörelsefogen döljer du sedan enkelt med en sockel eller list.
Dokument
Vårt miljöarbete
Extern artikel: Cirkulär golvhantering sparar råvaruresurser
Funktionsplasten i byggnader och konstruktioner har en långsam väg genom kretsloppet jämfört med förpackningsplastens snabba slit-och-släng – men den sackar också efter i återvinningsgrad. Branschledaren Tarkett kämpar för att ändra på det.
Om Tarkett
Tarketts historia
Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. Företaget är noterat på Euronext i Paris och huvudkontoret ligger i samma stad. Ursprunget till Tarkett kommer dels från Sverige och Frankrike men även från andra delar av världen och präglas av ett starkt industriellt entreprenörsskap, en tidig tro på internationalisering och ett brinnande intresse för alla slags golvmaterial.
-
Hemsida Akustikgolv Veneto Acoustic xf²™ 19 dB
Välj produkt
Akustikgolv | Linoleumgolv

Veneto Acoustic xf²™ 19 dB

Acoustic är ett linoleumgolv för offentlig miljö där höga krav ställs på akustiska egenskaper. Det är 3,8 mm tjockt med en konstruktion i två lager: 2,5 mm linoleum plus 1,3 mm PU-skum. Stegljudsförbättring enl EN ISO 717/2: 19 dB. Den nya  mattare ytan xf² är extremt slitstark och gör golvet mycket enkelt att rengöra och underhålla utan vax eller polish.

27 utvalda färger i Veneto-kollektionen finns i Acoustic-utförande som standard. Av dessa är samtliga lagervara (helrulle och kap) förutom följande 4 referenser – 14892 400, 114892 645, 14892 703, 14892 764. Beställningsvara levereras endast i helrulle. De levereras i 1,95 m eller 2,0 m bredd – beroende på tillgänglighet. Kontrollera alltid aktuell bredd vid beställning.

Viktiga egenskaper
Teknik- och miljöspecifikationer
Produkttyp: Plain and decorative linoleum on a foam backing (EN 686)
Klassificering för bostadsmiljö: 23 Hög
Klassificering för kommersiell miljö: 33 Hög
Klassificering för industrimiljö: 41 Måttlig
Ytbehandling: xf²
Välj en produkt för att beställa prover
Se alla Veneto Acoustic xf²™ 19 dB
0 format

Design med naturliga ingredienser sedan 1898

 I den lilla staden Narni i Umbrien, Italien, tillverkas Tarketts linoleumgolv enligt originalrecept sedan 1898. Läs mer om vår linoleumkollektion. 

Ingredienser i Tarketts linoleumgolv
Teknik- och miljöspecifikationer
Lär dig mer om Veneto Acoustic xf²™ 19 dB
Frågor & svar
Finns korkmattor i Tarketts sortiment?