Att skapa en arbetsplats där människor vill vara

Att skapa en arbetsplats där människor vill vara

Insikter om arbetsmiljö

Arbetsgivare delar en utmaning med resebranschens aktörer: Att skapa platser där människor vill vara. Så vad är viktigt för kontorsarbetande människor idag? På Tarkett har vi under flera år studerat vad kontorsarbetare tycker om sina arbetsplatser. Ställt frågor om prioriteringar och problem i arbetsmiljön, för att ta reda på vad våra kunders slutanvändare — människor som arbetar på kontor — faktiskt bryr sig om. 

Kontorsanställda idag förväntar sig att en arbetsplats främjar både välbefinnande och hälsa. Såväl före som under pandemin kunde vi ranka inomhusluft som det största enskilda problemet i människors arbetsmiljö. Innan pandemin var “akustik” det näst största problemet. Men när vi mätte dessa attityder i juni 2020 seglade “bristande hänsyn för hållbarhetsfrågor” förbi irritationen på störande ljud.

Insikter om arbetsmiljö, som strömmar in från både brukare och arkitekter, bekräftar det utvecklingsarbete som pågått på Tarkett i decennier. Men det lyfter också vilka områden som är och har varit en särskild utmaning för företag under pandemin: Att skapa flexibilitet i hur människor vill och kan arbeta. Att skapa en plats som på ett säkert sätt tillgodoser behovet av att fysiskt få träffa sina kollegor. Att inreda med värderingar som reflekterar människors ökade engagemang för miljö och sociala frågor. Samt förstås de konkreta utmaningarna med luft, ljud, städning och layout.
 

Tarkett kontorsmiljö

Vissa golvkategorier på Tarkett är extra väl lämpade för kontorsmiljöer. Textilgolv för kontor väljs främst för sina ljuddämpande men också luftförbättrande egenskaper samt ombonade och exklusiva känsla. Bland vinylgolv för kontor har vi modulära LVT-golv som är ideala i lokaler med hög trafik eller som ofta ändras om. Vinylgolvets praktiska fördelar går också att få med kollektioner som iQ Surface, ett homogent vinylgolv vars design belönades med Red Dot Award 2020. Tarketts kollektioner av trägolv för kontor erbjuder bland annat en innovativ stavparkett, en klassisk rutparkett och en rad exklusiva plankgolv.

Tarkett har under decennier legat i framkant när det gäller golv som bidrar till en god inomhusluft. De flesta av våra textil- och vinylgolv kan installeras med en ljuddämpande baksida för bättre akustik på kontoret. Vi utvecklar alla golv för att vara enkla att städa och underhålla. Genomtänkta färgpaletter och kollektioner gör det extra effektivt att arbeta med zoner.

Du kanske också är intresserad av:

Att välja golv till kontoret
Att välja golv till kontoret

Vad är skillnaden mellan olika golvtyper? Vad spelar materialval för roll för funktion? Hur inreder du hållbart i en kontorsmiljö som ständigt förändras?

Textilgolv för kontor
Textilgolv för kontor

Luftkvalitén i ett rum med textilgolv förbättras genom att textilgolvet drar åt sig damm och kemikalier från luften och håller kvar dem tills du dammsuger.

iD Inspiration - Vinylgolv för kontor 
Vinylgolv för kontor 

LVT är ett vinylgolv i platt- eller plankformat som är särskilt populärt i miljöer där inredningen ofta ändras eller byts ut.

Trägolv för kontor
Trägolv för kontor

Om man vill skapa en ombonad arbetsmiljö eller en exklusiv atmosfär på kontoret kan ett vackert trägolv skapa exakt rätt känsla.