Vinylgolv för kontor 

Vinylgolv för kontor 

LVT är ett vinylgolv i platt- eller plankformat som är särskilt populärt i miljöer där inredningen ofta ändras eller byts ut. LVT står för Luxury Vinyl Tiles och utvecklades från början för högprofilerade butiker som ville ha utseendet av ett trä- eller stengolv — eller ett grafiskt mönster — men de praktiska fördelarna med vinyl. LVT syftar också på en ny generation av vinylgolv med högre kvalitet och extremt naturtrogna mönster.  

Tarketts LVT-golv är på god väg att ingå i en cirkulär ekonomi. Vi kan idag ta tillbaka både installationsspill och hela LVT-golv och återvinna dem till material som blir baksidor i nya LVT-golv. 

Bland våra spjutspetskollektioner finns iD Supernature, vår mest naturtrogna LVT-kollektion; iD Revolution, som är världens första Svanenmärkta plastgolv; iD Mixonomi, som sätts samman av elva geometriska former; iD Inspiration Click som är extra snabbinstallerat och iD Click Ultimate som är extra formstabilt (särskilt anpassat för tung inredning och temperaturskiftningar) och maximerat för akustik. 

Kontorsmiljöer med modulära vinylgolv kan med fördel kombineras med trägolv eller våra modulära textilgolv för kontor.

kontorsgolv

iQ Surface och iQ Megalit

Tarketts iQ-serie är en svensk produkt som utvecklas, tillverkas och återvinns till nya iQ-golv i Ronneby, Sverige. Golven utvecklades från början för att möta de hårda kraven på hygien och slitstyrka i offentliga miljöer som sjukhus och skolor. Men kontinuerlig innovation kring hållbarhet och utseende har gjort att kollektioner som iQ Surface och iQ Megalit valts ut för såväl designpriser som konceptstarka inredningsprojekt där den cirkulära ekonomin är prioritet.

iQ-golvens slitstyrka och låga livscykelkostnad gör dem till ett fantastiskt materialval i kök, badrum, entréer och omklädningsrum. Materialets flexibilitet och väl uttänkta mönster och färgfamiljer i kollektioner som iQ Surface och iQ Megalit ger också möjlighet att skapa unika designuttryck för möbler och annan inredning.

Kollektioner med vinylgolv för kontor

Designgolv - LVT

När det kommer till våra LVT-golv är designmöjligheterna näst intill oändliga. Golven tillverkas i både plank- och plattformat i en mängd olika färger, mönster och kvalitéer.

Homogena plastgolv

I sjukhus- och skolkorridorer där mängder av människor och utrustning passerar dagligen utsätts golven för hårt slitage. Därför krävs ett golv som har en lång funktionell och estetisk hållbarhet.

Heterogena plastgolv

Heterogent plastgolv erbjuder en varierande lösning för alla typer av installationer. De finns i många olika utföranden och konstruktioner för att passa likväl hemmiljö som högtrafikerade ytor som skolor och sjukhus.

Du kanske också är intresserad av

Att välja golv till kontoret
Att välja golv till kontoret

Vad är skillnaden mellan olika golvtyper? Vad spelar materialval för roll för funktion? Hur inreder du hållbart i en kontorsmiljö som ständigt förändras?

Att skapa en arbetsplats där människor vill vara
Att skapa en arbetsplats där människor vill vara

På Tarkett har vi under flera år studerat vad kontorsarbetare tycker om sina arbetsplatser. Ställt frågor om prioriteringar och problem i arbetsmiljön. Så vad är viktigt för dem idag?

Det lättstädade kontoret
Det lättstädade kontoret

Tarkett utvecklar alla golv för att vara lätta att städa och underhålla med vanlig städutrustning och utan starka kemikalier. Läs mer om vad som passar bra på kontor här.