Det lättstädade kontoret

Det lättstädade kontoret

Tarkett utvecklar alla golv för att vara lätta att städa och underhålla med vanlig städutrustning och utan starka kemikalier. Detta sänker kostnaden för att sköta om golvet samtidigt som det bidrar till inomhusluftens kvalitet. 

För vissa golvtyper är städbarheten särskilt utvecklad.
Städfrekvens har under pandemin blivit en omdiskuterad fråga på många arbetsplatser. 

Tarkett har några golvtyper som är särskilt utvecklade för att vara lätta att städa ofta. Både LVT och iQ-serien togs fram för att tåla hårt trafikerade offentliga miljöer: LVT för butiker och iQ-golven för skolor och sjukhus. Detta är miljöer som ställer höga krav på att golv både är och ser rena ut, vilket förstås också är relevant för kontor.  

Tarketts Desso textilgolv har utvecklats för att dra till sig smuts och damm och hålla kvar partiklarna tills du dammsuger.

Våra lättstädade kollektioner

Textilgolv - plattor

Här har vi samlat våra kollektioner av textila plattor från Desso. Desso, som är en del av Tarkett Group, har mer än 85 års erfarenhet av textila plattor i hög kvalitet.

Designgolv - LVT

När det kommer till våra LVT-golv är designmöjligheterna näst intill oändliga. Golven tillverkas i både plank- och plattformat i en mängd olika färger, mönster och kvalitéer.

Homogena plastgolv

I sjukhus- och skolkorridorer där mängder av människor och utrustning passerar dagligen utsätts golven för hårt slitage. Därför krävs ett golv som har en lång funktionell och estetisk hållbarhet.

Linoleumgolv

Linoleumgolv är ett klassiskt golv som är tillverkat av förnyelsebara råvaror som linolja, kork- och trämjöl. Vid tillverkning av linoleumgolv används dessutom harts, naturliga färgpigment och juteväv.

Du kanske också är intresserad av

Att välja golv till kontoret
Att välja golv till kontoret

Vad är skillnaden mellan olika golvtyper? Vad spelar materialval för roll för funktion? Hur inreder du hållbart i en kontorsmiljö som ständigt förändras?

Att skapa en arbetsplats där människor vill vara
Att skapa en arbetsplats där människor vill vara

På Tarkett har vi under flera år studerat vad kontorsarbetare tycker om sina arbetsplatser. Ställt frågor om prioriteringar och problem i arbetsmiljön. Så vad är viktigt för dem idag?

Textilgolv för kontor
Textilgolv för kontor

Luftkvalitén i ett rum med textilgolv förbättras genom att textilgolvet drar åt sig damm och kemikalier från luften och håller kvar dem tills du dammsuger.

iD Inspiration - Vinylgolv för kontor 
Vinylgolv för kontor 

LVT är ett vinylgolv i platt- eller plankformat som är särskilt populärt i miljöer där inredningen ofta ändras eller byts ut.