Talormade - Kreativt kafékoncept i Oslo

Talormade - Kreativt kafékoncept i Oslo

2020 | Oslo, Norge

Bildgalleri

Att bygga varumärke och identitet genom interiören

Talor Browne är personen bakom konceptet Talormade; en barista från Australien som har hittat rätt som entreprenör i Norge. Tillsammans med sitt team driver hon ett kafferosteri och donutbageri på Lillo Gård i Oslo.

Hösten 2019 började Talor Browne, hennes team och interiörarkitekten Darrel Shrubb det kreativa arbetet med att utforma Talormade. Teamet bestämde sig för färgerna rosa, grön och blå, som dessutom är Talor Brownes favoritfärger. Målet var att skapa ett tydligt varumärke och ett koncept som byggde på identitet. Dem ville också att platsen skulle bli en samlingsplats för människorna i närområdet. Idén bakom konceptet var att återspegla professionalism i kombination med lekfullhet för att skapa en förväntning på vad som gömmer sig bakom namnet och butiken - en varm, rolig och lekfull atmosfär och färgstarka bakverk.

I samband med OBOS Magasinet och Bielek & Yang redesign 2019 fann teamet sin inspiration till konceptet. I en artikel om terrazzoinspirerade golv där iQ Surface visades bestämde dem sig för vilket material dem ville jobba med.

Det homogena plastgolvet iQ Surface är ett resultat av ett kreativt samarbete mellan svenska Note Design Studio och Tarkett. iQ Surface är en kollektion där funktion, färg och form fått ta lika stor plats, det hållbara och flexibla vinylmaterialet öppnar för nya tolkningar och perspektiv. Kollektionen visar nya användningsområden på till exempel väggar och möbler, något som verkligen gjort sig rätt i loaklerna för Talormade. Där iQ Surface finns på väggar och på borden som ett dekorativt och praktiskt element.

Miljöegenskaperna hos iQ-golven återspeglar essensen i verksamheten

Miljöaspekten av iQ-golven var viktig eftersom att det återspeglar konceptet med både kaffe- och matproduktionen för Talormade.

I wanted to find a flooring material that was environmentally conscious, without sacrificing aesthetic, as it’s a big part of what we do.

Tarketts iQ-kollektioner är välkända för sina funktionella och tekniska egenskaper, de är slitstarka, flexibla och enkla att underhålla. iQ Surface har i tillägg till det en estetisk och designmässig prägel.

Hållbarhet och cirkulär ekonomi är hjärtefrågor för Tarkett. Vi har fokus på återvinning av installationsspill genom vårt återvinningsprogram med GBR. En ny innovativ lösning gör det möjligt att även avlägsna lim och spackelrester från använda plastgolv (producerade efter 2011), något som innebär att även dessa golv kommer att kunna återvinnas i Ronneby och bli till nya golv, det betyder att iQ Surface kommer få nytt liv i framtiden.

Designen och prägeln på det homogena plastgolvet iQ Surface kompletterar de övriga interiörelementet i Talormades lokaler och skapar en helhet till konceptet. De tekniska egenskaperna bidrar till en behaglig arbetsmiljlö och skapar en trevlig lokal med atmosfär - vilket är till glädje för både de anställda och gästerna.

Förslag på kollektion

Om

I februari 2020 öppnade Talormade i Oslo. Ett kreativt och spännande kafékoncept och outlet. Också en viktig samlingspunkt i området.

Arkitekt/Designer

Darrel Shrubb & Talor Browne

Segment

Kategori