Linoleumgolv

Linoleumgolv

Linoleumgolv är ett klassiskt golv som är tillverkat av förnyelsebara råvaror som linolja, kork- och trämjöl. Vid tillverkningen av linoleumgolv används dessutom harts, färgpigment och juteväv. 


Tarketts linoleum är homogen, vilket innebär att det är uppbyggt i ett sammanhängande lager för optimal slitstyrka. Våra linoleumgolv är miljömärkta med Svanen och minst Cradle to Cradle Silver. 


Alla våra linoleumgolv går att få med ytbehandlingen xf², som ger en fläcktålig och lättskött yta. Ingen installationsbehandling behövs och golvet behöver inte behandlas med vax eller polish.


I vårt utbud av linoleumgolv finns det många färger och olika mönster. Vi har även en akustikversion för ökad ljuddämpning.

Våra kollektioner - Linoleum

Om linoleum

Ny matt yta & mer färg

Linoleum tillverkas av naturliga råvaror och dess hållbara egenskaper gör det till ett inredningsmaterial med stark tillväxt. Nu nylanserar vi våra linoleumkollektioner. Samtliga har fått en ny matt ytbehandling samt att det tillkommer en rad nya färger.

Att inreda med naturmaterial

Nästan alla ingredienser i Tarketts linoleum är naturliga råvaror som är förnybara eller som det inte råder brist på. Det är grunden till varför vår linoleum är ett så hållbart material med låg klimatpåverkan. Unikt för Tarketts linoleum är att det är homogent.

Klassiska & moderna mönster

Känslan av linoleum är att du rör vid ett naturmaterial. I dagens golv syns både designtradition och samtida ideal. Tarketts linoleum har en matt yta som ger materialet en naturlig och taktil känsla. Våra designers har tagit fram sex linoleumkollektioner.

Vad är linoleum?

Sedan 1860-talet när linoleum uppfanns har det hunnit bli ett mycket uppskattat material, tack vare dess hållbara egenskaper och naturliga skönhet. Unikt för vår linoleum är att det är homogent, det vill säga består av ett lager rent linoleum som ytbehandlas och monteras på juteväv.

Vår linoleum är tillverkad av bland annat:

  • Linolja
  • Harts
  • Trämjöl
  • Korkmjöl
  • Jute

I den lilla staden Narni i Italien tillverkas Tarketts linoleumgolv enligt originalrecept sedan 1898.

Hållbarhet

Ny EPD för Tarketts linoleum – nu med klimatbesparing i A1-A3

En ny EPD (Environmental Product Declaration) har tagits fram för Tarketts linoleumgolv. EPD:n visar att Tarketts linoleum 2,5 mm har ett negativt koldioxidutsläpp under ”Cradle to Gate” dvs A1-A3, vilket innefattar nettoutsläppen från råvarorna, deras transport till vår fabrik och själva golvtillverkningen.

Återvinning av linoleumgolv

Installation & skötsel

Referenser

Studiemiljö på Köpenhamns Universitet (KUA)
Köpenhamns Universitet - KUA

På Köpenhamns universitet på Amager har 40 000 m2 linoleumgolv från Tarkett installerats.

Mer om linoleum

LINOLEUM MED NY MATT YTA OCH MER FÄRG
Ny matt yta & mer färg | Linoleum för golv och vägg

Där, i den lilla staden Narni tillverkas Tarketts linoleumgolv enligt originalrecept sedan 1898. Här finns en gedigen kunskap, stolt hantverkstradition och framförallt en stor passion för linoleum.

Återvinning av golv i Tarkett Atelje
Återvinning av plast, linoleum och textilgolv

Det som förr sågs som avfall omvandlar vi till råvaror och nya innovativa produkter. På Tarkett pratar vi inte längre om produkternas "end-of-life" utan "end-of-use".

Ny EPD för Tarketts Linoleum
Ny EPD för Tarketts linoleum – nu med klimatbesparing i A1-A3

En ny EPD (Environmental Product Declaration) har tagits fram för Tarketts linoleumgolv. EPD:n visar att Tarketts linoleum 2,5 mm har ett negativt koldioxidutsläpp under ”Cradle to Gate” dvs A1-A3.

återvinning av linoleumgolv
Återvinning av utrivna linoleumgolv

Nu blir vi först i Norden med att samla in utrivna linoleumgolv för att använda som råvara vid produktionen av nya golv

Återvinning av installationsspill linoleumgolv
Återvinning av installationsspill från linoleumgolv

Som första tillverkare i Norden samlar vi in installationsspill från linoleumgolv för att använda som råvara vid produktionen av nya golv

Linoleum på kontor
Linoleumgolv på kontor

Våra linoleumgolv och väggar är gjorda av naturliga råvaror. Materialet är både slitstarkt och ljuddämpande.

Att inreda med naturmaterial
Att inreda med naturmaterial

Nästan alla ingredienser i Tarketts linoleum är naturliga råvaror som är förnybara eller som det inte råder brist på. Det är grunden till varför vår linoleum är ett så hållbart material.

Klassiska och moderna linoleummönster
Klassiska och moderna linoleummönster

Känslan av linoleum är att du rör vid ett naturmaterial. I dagens golv syns både designtradition och samtida ideal. Läs mer här.

Linoleum på förskolor, flygplatser och kontor
Linoleum på förskolor, flygplatser och kontor

Från slutet av 1800-talet fram till 1970-talet fyllde linoleum på många sätt den roll som plastgolv fyller idag. Funktionen i historiska linoleumgolv har uppgraderats för att möta dagens standard.

Gamla linoleumgolv blir ny råvara
Gamla linoleumgolv blir ny råvara

Med hjälp av insamlingssystemet ReStart Linoleum kan vi ta tillbaka gamla linoleumgolv och använda dem i tillverkningen.