Upptäck vår linoleumkollektion

Upptäck vår linoleumkollektion

Design med naturliga ingredienser sedan 1898

Umbrien är en region i mellersta Italien med ett mjukt böljande landskap som är berömt för sin skönhet. Där, i den lilla staden Narni tillverkas Tarketts linoleumgolv enligt originalrecept sedan 1898. Här finns en gedigen kunskap, stolt hantverkstradition och framförallt en stor passion för linoleum som material. Materialen i receptet är naturliga ingredienser som linolja, korkmjöl, trämjöl, naturharts, juteväv och naturliga färgpigment.

Vår kollektion

112 färger totalt i sex olika mönster med olika designuttryck. En av nyheterna är färgstarka Trentino som har en helt ny mönsterbild uppbyggd med en marmorerad grundfärg och två kontrasttoner för att ge designen djup. Vi lanserar även marknadens första väggmatta i linoleum LinoWall med brandklassificering Bs2-d0. Kollektionen kommer i 6 neutrala färger och matchas enkelt med golvmönstren.

Design

Årets nya kollektion är uppdaterad med trendiga färger, nordiska gråtoner och nya mönster - lätta att mixa och matcha eller vackra var för sig.

Miljöcertifierat

Våra kompakta linoleumgolv är Cradle to Cradle-certifierade på nivån silver eller högre och våra linoleumgolv med akustikbaksida är certifierade på bronsnivå. I år lanserar vi även en ny linoleumkollektion som är den första i världen att certifieras på guldnivå, Originale Essenza (Essenza är vår produktserie utan ytbeläggningen xf²). Kollektionens beigebruna färger kommer bara från naturliga ingridienser som exempel valnöt och kol. Våra linoleumgolv är även Svanenmärkta.

Lättskött och slitstarkt

Den matta ytan med slitstarka, smuts- och fläcktåliga ytbehandlingen xf²™ gör att våra linoleumgolv sköts och underhålls med enkla och vänliga städmetoder utan vax eller polish. De låga underhållskostnaderna och den långa livslängden ger mycket god golvekonomi.

Förslag på kollektioner