Inspiration & referenser
Referenser - Nytt barnsjukhus
Det toppmoderna barnsjukhuset med Mumin-tema öppnades den 17 december 2018 i Helsingfors. Varje våning på sjukhuset är dekorerat med naturinspirerade motiv från Muminsagan. Bottenvåningen och källaren är illustrerade med havet som tema, nästa våning med djungel och dalar, på högre våningar är det berg och rymden som fått stå i fokus.
Support & fakta
Avslutningslister, nivålister, t-profillister, trappnoslister, socklar, mm.
Det är de små detaljerna som gör det! Trägolv behöver expandera. Trägolv, som är ett levande material, behöver ett expansionsutrymme för att kunna röra sig i växlande luftfuktighet. Lämna därför alltid ett mellanrum (rörelsefog) på 1,5 mm per breddmeter golv eller minimum 8-10 mm mellan golv och vägg eller golv och trösklar, rör, trappor, anslutningar till spiselhällar och stengolv. Rörelsefogen döljer du sedan enkelt med en sockel eller list.
Dokument
Om Tarkett
Tarketts historia
Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. Företaget är noterat på Euronext i Paris och huvudkontoret ligger i samma stad. Ursprunget till Tarkett kommer dels från Sverige och Frankrike men även från andra delar av världen och präglas av ett starkt industriellt entreprenörsskap, en tidig tro på internationalisering och ett brinnande intresse för alla slags golvmaterial.
-
Omninsports Reference multi-use 6,2 mm
Välj produkt
Sportgolv

Omninsports Reference multi-use 6,2 mm

Omnisports Reference multi-use är ett punktelastiskt sportgolv med hög prestanda och uppfyller samtliga krav enligt EN 14904, P1. Lämpligt golv till gymnastiksalar i låg- och mellanstadieskolor där många olika sporter utövas.

Tack vare sitt motstånd mot intrycksmärken är Omnisports Reference multi-use ett utmärkt val även vid tillfälliga arrangemang där möbler och annan inredning ska användas.

Precis som vårt övriga sortiment Omnisport är Omnisports Reference multi-use utrustad med ytbehandlingen TopClean XP. Kan installeras med loose-lay metoden Greenlay® där endast 2% limmas.

Viktiga egenskaper
Teknik- och miljöspecifikationer
Produkttyp: Indoor surfaces for multi-sports use (EN 14904)
Total tjocklek: 6,20 mm
Tjocklek, slitskikt: 0,70 mm
Totalvikt: 3950 g/m²
Ytbehandling: TopClean XP
Välj en produkt för att beställa prover
Se alla Omninsports Reference multi-use 6,2 mm
Sorry, we didn't find any formats
You can contact Customer Service for any futher information.
Contact Customer service

Punktelastiska sportgolv

En punktelastisk konstruktion innebär att golvet ger vika enbart under tryckpunkten och består av mjuka vinylgolv på betong.

Punktelastiska sportgolv från Tarkett
Uppbyggnad
Omninsports Reference multi-use 6,2 mm
  1. Perfekt balans mellan friktion och greppkontroll genom specifikt konstruerad ytprägling.
  2. Mycket högt motstånd mot repor och lätt att underhålla tack vare vår ytbehandling TopClean XP ™.
  3. Transparent slitskikt av vinyl som ger exceptionell motståndskraft mot slitage.
  4. Glasfiberväv som skapar överlägsen dimensionell stabilitet (<0,10%).
  5. Högt motstånd mot intrycksmärken och nedslitning genom klotband av återvunnen PVC.
  6. Komfort, säkerhet och stegljudsreducering – längst ned sitter ett punktelastiskt skum av hög densitet med slutna celler för att ge maximalt stöd. (Gäller ej Omnisports Compact 2,0 mm)
Teknik- och miljöspecifikationer
Lär dig mer om Omninsports Reference multi-use 6,2 mm