Inspiration & referenser
Referenser - Nytt barnsjukhus
Det toppmoderna barnsjukhuset med Mumin-tema öppnades den 17 december 2018 i Helsingfors. Varje våning på sjukhuset är dekorerat med naturinspirerade motiv från Muminsagan. Bottenvåningen och källaren är illustrerade med havet som tema, nästa våning med djungel och dalar, på högre våningar är det berg och rymden som fått stå i fokus.
Support & fakta
Avslutningslister, nivålister, t-profillister, trappnoslister, socklar, mm.
Det är de små detaljerna som gör det! Trägolv behöver expandera. Trägolv, som är ett levande material, behöver ett expansionsutrymme för att kunna röra sig i växlande luftfuktighet. Lämna därför alltid ett mellanrum (rörelsefog) på 1,5 mm per breddmeter golv eller minimum 8-10 mm mellan golv och vägg eller golv och trösklar, rör, trappor, anslutningar till spiselhällar och stengolv. Rörelsefogen döljer du sedan enkelt med en sockel eller list.
Dokument
Om Tarkett
Tarketts historia
Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. Företaget är noterat på Euronext i Paris och huvudkontoret ligger i samma stad. Ursprunget till Tarkett kommer dels från Sverige och Frankrike men även från andra delar av världen och präglas av ett starkt industriellt entreprenörsskap, en tidig tro på internationalisering och ett brinnande intresse för alla slags golvmaterial.
-
iQ Natural Akustik
Välj produkt
Homogena plastgolv | Akustikgolv | Återvinningsbara plast- och linoleumgolv | Circular collection

iQ Natural Akustik

Nya iQ Natural Akustik är världens första akustikgolv med bio-attribuerad vinyl. Det innebär att den fossila oljan byts ut mot biobaserad råvara vid tillverkningen, enligt principen för massbalans.

Utsläppen av växthusgaser är 50 % lägre än hos traditionella homogena vinylgolv och varje kvadratmeter som används bidrar till omställningen till ett cirkulärt fossilfritt samhälle.

iQ Natural Akustik är slitstarkt och har lång livslängd, med en yta som kan torrpoleras till nyskick. Golvet ger en stegljudsreduktion på 15 dB och finns i 10 referenser.

Viktiga egenskaper
Teknik- och miljöspecifikationer
Produkttyp: Homogent vinylgolv med – skumbaksida
Klassificering för kommersiell miljö: 34 Mycket hög
Klassificering för industrimiljö: 42 Normal
Total tjocklek: 3,50 mm
Totalvikt: 3810 g/m²
Välj en produkt för att beställa prover
Se alla iQ Natural Akustik
Sorry, we didn't find any formats
You can contact Customer Service for any futher information.
Contact Customer service

Ett steg mot ett fossilfritt samhälle - nya iQ Natural

Nya iQ Natural är världens första plastgolv med bio-attribuerad vinyl. Det innebär att den fossila oljan byts ut mot biobaserad råvara vid tillverkningen, enligt principen för massbalans.

iQ Natural
Teknik- och miljöspecifikationer
Lär dig mer om iQ Natural Akustik