Inspiration & referenser
Referenser - Nytt barnsjukhus
Det toppmoderna barnsjukhuset med Mumin-tema öppnades den 17 december 2018 i Helsingfors. Varje våning på sjukhuset är dekorerat med naturinspirerade motiv från Muminsagan. Bottenvåningen och källaren är illustrerade med havet som tema, nästa våning med djungel och dalar, på högre våningar är det berg och rymden som fått stå i fokus.
Support & fakta
Avslutningslister, nivålister, t-profillister, trappnoslister, socklar, mm.
Det är de små detaljerna som gör det! Trägolv behöver expandera. Trägolv, som är ett levande material, behöver ett expansionsutrymme för att kunna röra sig i växlande luftfuktighet. Lämna därför alltid ett mellanrum (rörelsefog) på 1,5 mm per breddmeter golv eller minimum 8-10 mm mellan golv och vägg eller golv och trösklar, rör, trappor, anslutningar till spiselhällar och stengolv. Rörelsefogen döljer du sedan enkelt med en sockel eller list.
Dokument
Vårt miljöarbete
Extern artikel: Cirkulär golvhantering sparar råvaruresurser
Funktionsplasten i byggnader och konstruktioner har en långsam väg genom kretsloppet jämfört med förpackningsplastens snabba slit-och-släng – men den sackar också efter i återvinningsgrad. Branschledaren Tarkett kämpar för att ändra på det.
Om Tarkett
Tarketts historia
Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. Företaget är noterat på Euronext i Paris och huvudkontoret ligger i samma stad. Ursprunget till Tarkett kommer dels från Sverige och Frankrike men även från andra delar av världen och präglas av ett starkt industriellt entreprenörsskap, en tidig tro på internationalisering och ett brinnande intresse för alla slags golvmaterial.
-
Professional 22 mm
Välj produkt
Trägolv

Professional 22 mm

Tarkett Professional 22 mm är vårt tjockaste golv.Ska du bygga nytt eller inreda vinden och vill lägga golvet direkt på reglar eller bjälklag är det 22 mm trägolv du behöver.Golvet skall spikas. Slitskitet är 3,5 mm med Proteco Lack. Brand - klass G. CE-märkt. Kan slipas om 3-4 gånger.

I vår sorteringsbok får du en bättre bild av designen på våra olika parkettgolv, bläddra i den här.

Teknik- och miljöspecifikationer
Ytbehandling: Proteco Natura Mattlack, Proteco Lack
Total tjocklek: 22 mm
Tjocklek, slitskikt: 3,50 mm
Totalvikt: 10,6 kg/m²
Läggningsmetod: Nedlimning/Flytande, Nedlimning/Flytande/Läggning mot regell
Välj en produkt för att beställa prover
Se alla Professional 22 mm
0 format
Teknik- och miljöspecifikationer
Lär dig mer om Professional 22 mm
Frågor & svar
Kommer golvet att förändras med tiden?
Hur många år håller mitt trägolv?