Om Tarkett
Tarketts historia
Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. Företaget är noterat på Euronext i Paris och huvudkontoret ligger i samma stad. Ursprunget till Tarkett kommer dels från Sverige och Frankrike men även från andra delar av världen och präglas av ett starkt industriellt entreprenörsskap, en tidig tro på internationalisering och ett brinnande intresse för alla slags golvmaterial.
-
Eminent LIGHT GREY 0811
Homogena plastgolv | Våtutrymmen | Återvinningsbara plast- och linoleumgolv | Circular collection

iQ Eminent - Eminent LIGHT GREY 0811

iQ Eminent är nu uppdaterad med en palett av 26 koordinerade färger i ett stort antal neutrala och användbara beige och grå färger vilka kompletteras av nya sobra accentfärger. Kollektionen finns i två mönsterbilder där iQ Eminent Unisense har en iögonfallande design med sina tydliga accenter. Kollektionens färgpalett är framtagen så att den med fördel kan kombineras med iQ Granit. iQ Eminent kan beställas med bio-attribuerad vinyl. Det innebär att den fossila oljan byts ut mot biobaserad råvara vid tillverkningen, enligt principen för massbalans. iQ Eminent har hög slitstyrka, lång livslängd med skonsamma och ekonomiska skötselmetoder samt en yta som torrpoleras till nyskick. iQ Eminent, som traditionellt använts i sjukhus och skolor, har idag blivit omtyckta inredningsmaterial i såväl hem som i kontor och butiker.iQ Eminent är liksom Tarketts andra homogena plastgolv helt ftalatfritt och har VOC-emissioner under kvantifierbar nivå, med TVOC <10 µg/m³ efter 28 dagar. Golvet kan återvinnas och bli till råvara i nya golv. Se våra övriga återvinningsbara golv som ingår i vår Circular Collection. 
Viktiga egenskaper
Teknik- och miljöspecifikationer
Produkttyp: Homogen polyvinylklorid golvbeläggning
Bindemedelsinnehåll: Typ I
Klassificering för kommersiell miljö: 34 Mycket hög
Klassificering för industrimiljö: 43 Hög
Ytbehandling: Ny iQ PUR
Rulle (1 artikel)
Platta (1 artikel)

Totala klimatavtrycket (Återvinning av uttjänt produkt)

 3.83 kg CO2/m2/år

Mitt projekts klimatavtryck
Se alla iQ Eminent
Vi hittade tyvärr inte det du sökte efter.
Vänligen kontakta kundservice för mer information.
Kontakta kundservice
Vill du minska ditt projekts klimatavtryck? Använd vår kalkylator för att utvärdera projektets klimatavtryck och få reda på hur du kan minska det genom återvinning.
Beräkna klimatavtrycket
Tarketts klimatavtrycksberäknare för golv

iQ Granit & iQ Eminent - Klassiska & banbrytande

Ytterligare två kollektioner i iq-serien kan nu beställas med bioattribuerad vinyl.
iQ-materialen utvecklades för att möta de höga kraven på hygien och säkerhet på sjukhus. iQ Granit och iQ Eminent har tillverkats i Sverige sedan 80-talet och togs fram för att även möta önskemål om designbredd och behovsanpassade mönster – en utveckling som gjort att vi idag ser iQ-golv i estetiskt högprofilerade miljöer som kontor, butiker och hem. 

Klassiske iQ-gulv bidrar til utviklingen av et fossilfritt samfunn
Teknik- och miljöspecifikationer
Lär dig mer om iQ Eminent