Inspiration & referenser
Referenser - Nytt barnsjukhus
Det toppmoderna barnsjukhuset med Mumin-tema öppnades den 17 december 2018 i Helsingfors. Varje våning på sjukhuset är dekorerat med naturinspirerade motiv från Muminsagan. Bottenvåningen och källaren är illustrerade med havet som tema, nästa våning med djungel och dalar, på högre våningar är det berg och rymden som fått stå i fokus.
Support & fakta
Avslutningslister, nivålister, t-profillister, trappnoslister, socklar, mm.
Det är de små detaljerna som gör det! Trägolv behöver expandera. Trägolv, som är ett levande material, behöver ett expansionsutrymme för att kunna röra sig i växlande luftfuktighet. Lämna därför alltid ett mellanrum (rörelsefog) på 1,5 mm per breddmeter golv eller minimum 8-10 mm mellan golv och vägg eller golv och trösklar, rör, trappor, anslutningar till spiselhällar och stengolv. Rörelsefogen döljer du sedan enkelt med en sockel eller list.
Dokument
Om Tarkett
Tarketts historia
Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. Företaget är noterat på Euronext i Paris och huvudkontoret ligger i samma stad. Ursprunget till Tarkett kommer dels från Sverige och Frankrike men även från andra delar av världen och präglas av ett starkt industriellt entreprenörsskap, en tidig tro på internationalisering och ett brinnande intresse för alla slags golvmaterial.
-
Halvrund trappnos av plast - Ljusgrå
Läggning & Reparation

Trappnosar av plast - Halvrund trappnos av plast - Ljusgrå

Vi har trappnosar i olika format och storlekar för att passa olika utformade trappor. Trappnosarna är tillverkade i plast och är antingen runda eller halvrunda med en radie på 8R. De passar med våra homogena och heterogena plastgolv och är lätta att installera tack vare den flexibla strukturen. 

Trappnosarna finns också med skarp vinkel, då med 2R i böjningsradie för trappor som är över 16 cm höga. Vi har även trappnosar i aluminium för områden med högre trafik.

Viktiga egenskaper
Teknik- och miljöspecifikationer
Längd: 0,30 m
Se alla Trappnosar av plast
Teknik- och miljöspecifikationer
Lär dig mer om Trappnosar av plast