Om Tarkett
Tarketts historia
Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. Företaget är noterat på Euronext i Paris och huvudkontoret ligger i samma stad. Ursprunget till Tarkett kommer dels från Sverige och Frankrike men även från andra delar av världen och präglas av ett starkt industriellt entreprenörsskap, en tidig tro på internationalisering och ett brinnande intresse för alla slags golvmaterial.
-
Style Emme CAROLINA 760
Akustikgolv | Linoleumgolv | Återvinningsbara plast- och linoleumgolv | Circular collection

Style Emme Acoustic xf²™ 19 dB - Style Emme CAROLINA 760

Syle Emme Acoustic xf² är ett linoleumgolv för offentlig miljö där det ställs höga krav på akustiska egenskaper. Golvet är 3,8 mm tjockt med en konstruktion i två lager: 2,5 mm linoleum och 1,3 mm PU-skum.

Stegljudsförbättring enl EN ISO 717/2: 19 dB. Den nya  mattare ytan xf² är extremt slitstark och gör golvet mycket enkelt att rengöra och underhålla utan vax eller polish. De levereras i 1,95 m eller 2,0 m bredd – beroende på tillgänglighet. Kontrollera alltid aktuell bredd vid beställning.

Viktiga egenskaper
Teknik- och miljöspecifikationer
Produkttyp: Linoleum med akustikbaksida
Klassificering för bostadsmiljö: 23 Hög
Klassificering för kommersiell miljö: 33 Hög
Klassificering för industrimiljö: 41 Måttlig
Quality & environment certifications: ISO 14001
Rulle (1 artikel)
Se alla Style Emme Acoustic xf²™ 19 dB
Vi hittade tyvärr inte det du sökte efter.
Vänligen kontakta kundservice för mer information.
Kontakta kundservice

Ny matt yta & mer färg

Linoleum tillverkas av naturliga råvaror och dess hållbara egenskaper gör det till ett inredningsmaterial med stark tillväxt. Denna utveckling är något vi på Tarkett vill främja och nylanserar därför våra linoleumkollektioner. Samtliga har fått en ny matt ytbehandling samt att det tillkommer en rad nya naturinspirerade och varma färger. 

Ny matt yta & mer färg

Gamla linoleumgolv blir ny råvara

Med hjälp av insamlingssystemet ReStart Linoleum kan vi ta tillbaka gamla linoleumgolv och använda dem i tillverkningen. Idag har vi nått långt. Från och med sommaren 2021 kan vi samla in och återvinna inte bara installationsspill utan även uttjänta linoleumgolv, tack vare vårt återvinningsprogram ReStart. Ett linoleumgolv från Tarkett har en teknisk livslängd på 30 år och kan därefter till 100 procent återvinnas till råvara för nya produkter.

Gamla linoleumgolv blir ny råvara
Teknik- och miljöspecifikationer

Att inreda med naturmaterial

Nästan alla ingredienser i Tarketts linoleum är naturliga råvaror som är förnybara eller som det inte råder brist på. Det är grunden till varför vår linoleum är ett så hållbart material med låg klimatpåverkan. Unikt för Tarketts linoleum är att det är homogent, det vill säga består av ett lager rent linoleum som ytbehandlas och monteras på juteväv. 

Att inreda med naturmaterial
Lär dig mer om Style Emme Acoustic xf²™ 19 dB