Inspiration & referenser
Referenser - Nytt barnsjukhus
Det toppmoderna barnsjukhuset med Mumin-tema öppnades den 17 december 2018 i Helsingfors. Varje våning på sjukhuset är dekorerat med naturinspirerade motiv från Muminsagan. Bottenvåningen och källaren är illustrerade med havet som tema, nästa våning med djungel och dalar, på högre våningar är det berg och rymden som fått stå i fokus.
Support & fakta
Avslutningslister, nivålister, t-profillister, trappnoslister, socklar, mm.
Det är de små detaljerna som gör det! Trägolv behöver expandera. Trägolv, som är ett levande material, behöver ett expansionsutrymme för att kunna röra sig i växlande luftfuktighet. Lämna därför alltid ett mellanrum (rörelsefog) på 1,5 mm per breddmeter golv eller minimum 8-10 mm mellan golv och vägg eller golv och trösklar, rör, trappor, anslutningar till spiselhällar och stengolv. Rörelsefogen döljer du sedan enkelt med en sockel eller list.
Dokument
Vårt miljöarbete
Extern artikel: Cirkulär golvhantering sparar råvaruresurser
Funktionsplasten i byggnader och konstruktioner har en långsam väg genom kretsloppet jämfört med förpackningsplastens snabba slit-och-släng – men den sackar också efter i återvinningsgrad. Branschledaren Tarkett kämpar för att ändra på det.
Om Tarkett
Tarketts historia
Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. Företaget är noterat på Euronext i Paris och huvudkontoret ligger i samma stad. Ursprunget till Tarkett kommer dels från Sverige och Frankrike men även från andra delar av världen och präglas av ett starkt industriellt entreprenörsskap, en tidig tro på internationalisering och ett brinnande intresse för alla slags golvmaterial.
-
Tarkoprotect - Skyddstäckning
Välj produkt
Läggning & Reparation

Tarkoprotect - Skyddstäckning

Tarkoprotect 180 och 240 är specialprodukter för att skydda golvet från skador efter installation, under byggtiden. Tarkoprotect installeras löslagd ovanpå ditt befintliga golv och är svagt självhäftande mot underlaget.

Tarkoprotect lämnar inga klibbrester kvar efter demontering och kan användas flera gånger.

Tarkoprotect 240 - Ånggenomsläpplig men samtidigt vattentät. Absorberar upp till 1 liter vatten per kvadratmeter.

Tarkoprotect kan användas till alla olika golv.

Viktiga egenskaper
Teknik- och miljöspecifikationer
Total tjocklek: 1,2 mm
Formattyp: Rulle
Längd: 50 m
Se alla Tarkoprotect - Skyddstäckning
Teknik- och miljöspecifikationer
Lär dig mer om Tarkoprotect - Skyddstäckning