Inspiration & referenser
Referenser - Nytt barnsjukhus
Det toppmoderna barnsjukhuset med Mumin-tema öppnades den 17 december 2018 i Helsingfors. Varje våning på sjukhuset är dekorerat med naturinspirerade motiv från Muminsagan. Bottenvåningen och källaren är illustrerade med havet som tema, nästa våning med djungel och dalar, på högre våningar är det berg och rymden som fått stå i fokus.
Support & fakta
Avslutningslister, nivålister, t-profillister, trappnoslister, socklar, mm.
Det är de små detaljerna som gör det! Trägolv behöver expandera. Trägolv, som är ett levande material, behöver ett expansionsutrymme för att kunna röra sig i växlande luftfuktighet. Lämna därför alltid ett mellanrum (rörelsefog) på 1,5 mm per breddmeter golv eller minimum 8-10 mm mellan golv och vägg eller golv och trösklar, rör, trappor, anslutningar till spiselhällar och stengolv. Rörelsefogen döljer du sedan enkelt med en sockel eller list.
Dokument
Om Tarkett
Tarketts historia
Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. Företaget är noterat på Euronext i Paris och huvudkontoret ligger i samma stad. Ursprunget till Tarkett kommer dels från Sverige och Frankrike men även från andra delar av världen och präglas av ett starkt industriellt entreprenörsskap, en tidig tro på internationalisering och ett brinnande intresse för alla slags golvmaterial.
-
DESSO Grezzo
Välj produkt
Textilgolv - plattor | Återvinningsbara textilgolv | Circular collection

DESSO Grezzo

DESSO Grezzo är en hyllning till steniga landskap i en ren, orörd vacker natur och är en del av Tarketts åtagande att skydda vår planets ömtåliga naturresurser. Den robusta och oregelbundna vävningen skapar en ribbad textur som ger ett djup och en naturlig rörelse i golvet. När du tittar närmre avslöjas ett invecklat och unikt mönster där inga textilplattor är likadana. Däremot om du tittar på avstånd blir mönstret sömlöst – vilket resulterar i en elegant finish.

DESSO Grezzo påminner om sten- och flintstensbelagda klippor, bestående av 12 distinkta färger. Dessa sträcker sig från kall betong till varma jordigare gröna och lerliknande brun terrakotta.

Viktiga egenskaper
Teknik- och miljöspecifikationer
Produkttyp: Textile floor coverings
Klassificering för kommersiell miljö: 33 Hög
Klassificering för bostadsmiljö: 23 Hög
Construction Process: TUFTED
Gauge Rate: 1/10"
Välj en produkt för att beställa prover
Se alla DESSO Grezzo
Sorry, we didn't find any formats
You can contact Customer Service for any futher information.
Contact Customer service

Vår nya akustikbaksida – DESSO Soundmaster Ⓡ Thrive

Lägre ljudnivå innebär högre effektivitet. Tystare miljöer förebygger hälsoproblem, reducerar stressnivån gör det lättare att koncentrera sig. Detta är extra viktigt i öppna kontorslandskap där människor behöver arbetsro samtidigt som möjligheten till både privata samtal och större möten måste finnas. Den nya baksidan DESSO SoundmasterⓇ Thrive är fullt återvinningsbar.

Vår nya akustikbaksida – DESSO Soundmaster Ⓡ Thrive

Kombinera DESSO Grezzo med andra golvlösningar!

Kollektionen är lätt att kombinera med en mängd andra typer av golv. Till exempel kan du uppnå spännande effekter när du kombinerar DESSO Grezzo med våra LVT-golv eller trägolv.

Kombinera DESSO Grezzo med andra golvlösningar!
Teknik- och miljöspecifikationer

Tarketts system för återvinning av textila golv

Denna textilkollektion är fullt återvinningsbar i vårt eget återvinningscenter. På Tarkett är vi övertygade om att vi tillsammans kan minimera vår inverkan på människor och vår planet. Som ett av våra viktigaste initiativ för en cirkulär ekonomi är ta tillbaka och återvinna gamla golv. Genom ReStart® Textil får du möjligheten att returnera gamla återvinningsbara textilplattor till oss så att vi kan ge dem nytt liv. Vi hjälper dig att hantera ditt avfall och omvandla det till en värdefull resurs, att klara miljöcertifieringar för gröna byggnader och att nå dina hållbarhetsmål.

Tarketts system för återvinning av textila golv
Lär dig mer om DESSO Grezzo