Support & Service
My Tarkett - Service online
My Tarkett ger dig större frihet och möjlighet till service 24/7. Genom att skapa ett konto kan du som är kund hos oss: – Beställa produkter och tillbehör online – Se om önskade produkter finns i lager – Se orderstatus och följa din leverans – Beställa prover – Se fakturor
Om Tarkett
Om Tarkett
Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. Vi arbetar långsiktigt och strategiskt för att minska resursuttag och klimatpåverkan genom cirkulär ekonomi, baserat på principerna för Cradle to Cradle® och filosofin Tarkett Human-Conscious Design®. Målet är att skapa en positiv inverkan på människors inomhusmiljö och på vår planet.
-
Granit SOFT LIGHT GREY 0554
Homogena plastgolv | Våtutrymmen | Återvinningsbara plast- och linoleumgolv | Circular collection

iQ Granit - Granit SOFT LIGHT GREY 0554

iQ Granit är slitstarkt, flexibelt och lätt att lägga. Kollektionen har förnyats med en uppdaterad mönsterbild där den klassiska paletten har lättats upp.

Kollektionen innehåller 50 färger – från nordiska grå och beige nyanser till lätta pastelltoner. iQ Granit har kompletterats med mönsterbilden iQ Granit Sense med en harmonisk, demensanpassad design. Hela kollektionens färgpalett är framtagen så att den med fördel kan kombineras med iQ Eminent. Inom iQ Granit-serien finns färgkoordinerade lösningar med ljuddämpande, halkhämmande, och elavledande egenskaper.

iQ Granit kan beställas med bio-attribuerad vinyl. Det innebär att den fossila oljan byts ut mot biobaserad råvara vid tillverkningen, enligt principen för massbalans. Materialkod för rullvara är 21144 och 21145 för plattor, men samma tresiffriga färgkod som för ordinarie kollektion.

iQ Granit är liksom Tarketts andra homogena plastgolv helt ftalatfritt och har VOC-emissioner under kvantifierbar nivå, med TVOC <10 µg/m³ efter 28 dagar. Detta i kombination med hög slitstyrka, lång livslängd, skonsamma och ekonomiska skötselmetoder samt en yta som torrpoleras till nyskick, gör iQ Granit till ett perfekt val för sjukhus- och skolmiljöer. iQ-golv har idag även blivit omtyckta inredningsmaterial i såväl hem som kommersiella miljöer som kontor och butiker.

Golvet kan återvinnas och bli till råvara i nya golv. Se våra övriga återvinningsbara golv som ingår i vår Circular Collection. 

Viktiga egenskaper
Teknik- och miljöspecifikationer
Produkttyp: Golvmaterial - Halvhårda golv - Homogen PVC
Bindemedelsinnehåll: Typ I
Klassificering för kommersiell miljö: 34 Mycket hög
Klassificering för industrimiljö: 43 Hög
Ytbehandling: iQ PUR
Rulle (1 artikel)
Platta (1 artikel)

Totala klimatavtrycket (Återvinning av uttjänt produkt)

 3.83 kg CO2/m2

Mitt projekts klimatavtryck
Se alla iQ Granit
Vi hittade tyvärr inte det du sökte efter.
Vänligen kontakta kundservice för mer information.
Kontakta kundservice
Vill du minska ditt projekts klimatavtryck? Använd vår kalkylator för att utvärdera projektets klimatavtryck och få reda på hur du kan minska det genom återvinning.
Beräkna klimatavtrycket
Tarketts klimatavtrycksberäknare för golv

iQ Granit & iQ Eminent - Klassiska & banbrytande

Ytterligare två kollektioner i iq-serien kan nu beställas med bioattribuerad vinyl.
iQ-materialen utvecklades för att möta de höga kraven på hygien och säkerhet på sjukhus. iQ Granit och iQ Eminent har tillverkats i Sverige sedan 80-talet och togs fram för att även möta önskemål om designbredd och behovsanpassade mönster – en utveckling som gjort att vi idag ser iQ-golv i estetiskt högprofilerade miljöer som kontor, butiker och hem. 

Klassiske iQ-gulv bidrar til utviklingen av et fossilfritt samfunn
Teknik- och miljöspecifikationer
Lär dig mer om iQ Granit